Denkt u ook nog voor vertrek aan…

Voorzichtigheid met uw boarding pass

Je paspoort is één van de twee documenten, die je nodig hebt als je met een vliegtuig reist. Het tweede document is je instapkaart of boarding pass. Zelfs als je tegenwoordig je boarding pass elektronisch op je mobiele telefoons toegestuurd krijgt, printen nog steeds veel mensen de kaart uit. Iedereen die heeft weleens heeft gevlogen weet hoe zorgvuldig je deze moet bewaren om in te kunnen checken.

Wat doe jij met je boarding pass na de vlucht?

Wat de meeste mensen niet weten, is dat je je boarding pass zelfs na je vlucht in de gaten moet houden. Sommigen laten hun instapkaart in het vliegtuig achter, anderen gooien de kaartjes in een prullenbak op de luchthaven, maar het is het veiligst om je pas mee naar huis te nemen en veilig weg te gooien.
De reden hiervan is dat de instapkaart gevoelige informatie bevat die heel makkelijk kan worden gelezen via de barcode of QR code die op alle instapkaarten staat. Iemand met een eenvoudige mobiele app scant de code met gemak en leest alle gevoelige informatie zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres, vluchtinformatie en andere gegevens. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt op allerlei ongewenste manieren. Deze codes kunnen ook worden gelezen vanaf het scherm van je mobieltje, dus zorg ervoor dat je je instapkaart nooit op de social media plaatst.